NOVI SPOT: Vedran Ljubenko – H2O DIJETA – na slovenskom izboru za pjesmu Eurovizije 2022 pjevao je u simbiozi hrvatskog i slovenskog jezika

Nakon uspješnog i zapaženog nastupa na slovenskom izboru za pjesmu Eurovizije “EMA” 2022 umjetnik i glazbenik Vedran Ljubenko predstavlja pjesmu “H2O Dijeta” na hrvatskom jeziku koja je pokrenula različite reakcije nakon same izvedbe. Kao jedini izvođač na slovenskom izboru za pjesmu Eurovizije 2022 pjevao je u simbiozi hrvatskog i slovenskog jezika.

Ovim nastupom Ljubenko je podijelio publiku koja nije ostala ravnodušna a posebno na one koji nailaze na problem što stihovi nisu bili prilagođeni samo slovenskom jeziku.

Za pjesmu “H2O Dijeta” vizualno uprizorenje potpisuje Jakov Zadro.

U videospotu pojavljuju se IAN (Ivan Anić), Lozz (Ivan Trpimir Lozić), Jera Drljo i Valentino Viceić koji su ujedno i back vokali na toj pjesmi.

VIDEO:

Stihove potpisuje Vedran Ljubenko dok glazbu u suradnji sa Jakovom Zadrom koji je i glazbeni producent pjesme.

Poruka pjesme je vrlo razumljiva kao što i njezin naziv govori. U ovoj pjesmi opisuje se balkanski stil života te će se mnogi prepoznati u njoj. Tematika pjesme je humorističan prikaz na temu alkohola i dana poslije odnosno mamurluka. Videospot pospješuje čudnovatu energiju koju pjesma nosi u sebi.

H2O Dijeta spaja nekoliko glazbenih raznovrsnih žanrova počevši od trapa prema 80-tim bass linijama, do gange, dubstep dijela pa klubskog ritma.

Ljubenko najavljuje dugo očekivani drugi studijski album na kojem će slušatelji moći pronaći i H20 dijetu.

Friš Records