Novi rekord u broju dnevnih posjetitelja vidikovca Vinarium!

Vidikovac Vinarium u Dolgovaškim goricama (Lendava) s kojeg se mogu vidjeti četiri države, Slovenija, Hrvatska, Mađarska i Austrija, zabilježio je rekordan broj posjetitelja koji su 1. svibnja ušli u najvišu kulu u Sloveniji – 2.121! Do sada je zabilježen rekordan posjet 1. svibnja, prije dvije godine, kada je kulu posjetilo 1.912 posjetitelja.

Dani odmora smatraju se najposjećenijima u turističkoj atrakciji Lendave, koju godišnje posjeti nešto manje od 100.000 posjetitelja; ukupan broj posjetitelja od otvaranja 2. rujna 2015. do kraja travnja ove godine je preko 330.000. Za 1. svibanj  broj prodanih ulaznica bio najveći do sada te je prešao  granicu od 2.000 posjetitelja.

U sklopu organiziranih izleta, kod tornja posjetitelji mogli kupovati na štandovima s lokalnom ponudom proizvoda, mogu se osvježiti langošima, domaćim narescima i zasladiti šupljim kolačima i kušati vino lokalnih vinara.

Na sam 1. svibanj gradonačelnik općine Lendava, Janez Magyar, pozdravio je posjetitelje, poželio im ugodan odmor na tornju i čestitao Međunarodni praznik rada. Za zabavu se pobrinuo glazbeni duo koji je zabavljao posjetitelje do kasno poslijepodne.

Posjetitelji su također mogli vidjeti novu u nizu izložbi u tornju vidikovca, gdje su Uskršnje stupove četiriju zemalja u vitrinama zamijenile pčelinje saće. Izložba pod nazivom “Lijepa pčela” nastala je u suradnji s Lendavskim društvom pčelara i dvojezičnom osnovnom školom II Lendava, a izložit će se u svibnju na Svjetskom danu pčela.

Osim toga, toranj je od 1. svibnja prešao na duže radon vrijeme pa je sada optvoren od 9 do 21 sat, a budući događaji povezani s kulinarstvom, kulturom i sportom, koji obogaćuju događanja na licu mjesta, obećavaju. Sama kula je također atraktivna lokacija za posebne trenutke, a prije nekoliko dana mladi nizozemski par se odvezao na sam vrh tornja.

Martina Bukovec

Foto: Tomaž Galič