Nemojte ni pokušavati! Građani vrlo maštoviti s izgovorima za putovanje bez propusnica, jedan putnik je ipak otišao predaleko

Policija i dalje kontrolira ulaze i izlaze u svim županijama u Hrvatskoj i provjeravaju imaju li građani valjane propusnice. 430 policajaca raspoređeno je na 165 punktova.

Na jednom policijskom punktu na izlazu iz Zagreba bio je reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak. Kako je rekao, 547 ljudi je probalo izlaze proći bez propusnice, a svi su vraćeni nazad.

Zanimljivo je i kako su dvije osobe s određenom mjerom samoizolacije pokušale prijeći županijske izlaze. U policiji kažu kako su se naslušali svakakvih obrazlođenja i da su građani vrlo maštoviti s rješenjima zašto bi baš oni trebali proći bez propusnica.

Najdalje je otišao jedan putnik koji je rekao da mu je preminuo član uže obitelji, no provjerom je utvrđeno da to nije istina i vratili su ga s punkta. Inače, na punktovima nema gužvi.

Sve više građana je nezadovoljno i negoduju zbog nelogičnosti kod izdavanja propusnica. Zadnji slučaj stiže i iz Krapinsko-zagorske županije.

Tamo je jedan vijećnik iziritiran činjenicom da njegov susjed nije dobio propusnicu za posjetu starijeg člana uže obitelji. Vijećnik je zatražio propusnicu za odlazak na misu u drugu županiju jer mu je to nužno i neophodno za njegov unutarnji i duševni mir.

Unutar sat do dva vremena dobio je propusnicu. Sve je to objavio i povela se velika rasprava u javnosti. Stožer je promptno reagirao i ukinuli su mu propusnicu.

Građani se najviše bune zbog zabrane odlaska u Dalmaciju, a tu i jesu najveće nelogičnosti jer ako imate svoju kuću ne možete otići, ali ako iznajmite kuću od susjeda s tim računom možete onda otići. Isto je i s hotelima, dovoljno je pokazati njihov račun i možete otići do Dalmacije iako svi hoteli nude povrat novca.

Sve u svemu puno je problema oko propusnica.

(Izvor: DNEVNIK.hr, https://dnevnik.hr/, foto: Screenshot)