Najava preventivno–represivnih aktivnosti povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Akcija će se provesti tijekom današnjeg dana (3. prosinca 2020.) na području Policijske uprave međimurske

Danas, 3. prosinca 2020. godine povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, policijski službenici Policijske uprave međimurske provest će preventivno-represivne aktivnosti tijekom kojih će pojačano nadzirati korištenje parkirnih mjesta rezerviranih za osobe s invaliditetom, uz kontrolu uporabe znaka pristupačnosti.

Cilj ove akcije je pojačanim nadzorom vozača motornih vozila povećati sigurnost u cestovnom prometu te podići svijest kod spomenute kategorije sudionika o potrebi poštivanja propisa, koji osobama s invaliditetom osiguravaju slobodno parkirno mjesto, tj. olakšavaju njihovu mobilnost i sigurnije kretanje.

Praćenjem stanja sigurnosti u cestovnom prometu primjetno je kako još uvijek određeni broj sudionika nepropisno parkira svoja vozila na mjestima namijenjenima za parkiranje vozila osoba s invaliditetom. Takvim nepromišljenim i protupropisnim postupcima ograničavaju prava koja proizlaze iz znaka pristupačnosti za osobe s invaliditetom te čine prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (predviđena novčana kazna u iznosu od 700 kuna).

Tijekom akcije policijski službenici nadziranim sudionicima dijelit će prigodno izrađeni letak.

(tekst i foto: PU međimurska)