Najava preventivno-represivne akcije „Pješaci i vozači bicikla oprez!“

Sutra (srijeda), 23. studenoga od 8 do 13 sati na području Policijske uprave međimurske provest će se preventivno-represivne aktivnosti iz akcije „Pješaci i vozači bicikla oprez!“.

S obzirom na smrtno stradavanje vozača bicikla u 2021. i 2022. godini te pješaka u 2022. godini, osnovni cilj akcije je pojačanim nadzorom spomenute kategorije sudionika povećati njihovu sigurnost u cestovnom prometu te podići svijest o potrebi, ali i zakonskoj osnovi obilježavanja pješaka i biciklista reflektirajućim materijama.

Tijekom akcije posebna pozornost posvetit će se pravilnom i propisnom kretanju pješaka i biciklista te označavanju reflektirajućim materijama.

U sklopu najavljenih aktivnosti na Trgu bana Jelačića u Čakovcu u suradnji s Autoklubom Čakovec od 9 do 10 sati provest će se preventivne aktivnosti na prigodno postavljenom poligonu koji će simulirati stvarne uvijete u cestovnom prometu. Ovaj poligon namijenjen je obuci, ponajprije djece s ciljem usvajanja najosnovnijih pravila kretanja u cestovnom prometu u svojstvu pješaka i biciklista. Ujedno, tijekom spomenutih preventivnih aktivnosti na Trgu bana Jelačića bit će postavljen informativni punkt uz korištenje Mobilnog preventivnog centra policije, na kojem će se dijeliti edukativno-promidžbeni materijali.

(tekst i foto: PU međimurska)