Najava preventivno-represivne akcije „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga“

U razdoblju od 6. do 12. prosinca 2021 godine policijski službenici svih policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske kroz svakodnevne redovne zadaće pojačano će nadzirati vozače koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga. Ove aktivnosti međimurske policije provode se i u sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti (od 15. studenoga do 15. prosinca).

Akcija je usklađena s akcijama Europske unije za 2021. godinu, a sukladno navedenom terminu provodit će se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, dok će se u noći s 11. na 12. prosinca od 18,00 do 2,00 sati provoditi u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom.

Aktivnosti su primarno usmjerene na sprječavanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga. Ujedno, tijekom akcije posebna pozornost usmjerit će se i na prekršaje vozača koji upravljaju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, za vrijeme dok im je vozačka dozvola oduzeta i onim kategorijama vozila koje im nisu upisane u vozačkim dozvolama.

 

Pozivamo vozače na oprez u prometu, da ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga te da prilagode brzinu uvjetima i stanju ceste.

(PU međimurska, foto: ilustracija)