Najava preventivno-represivne akcije „Nadzor mobitela i drugih uređaja + sigurnosni pojas“ i projekta ROADPOL-a

Policijski službenici Policijske uprave međimurske će od između 16. i 22. rujna 2021. godine na području Međimurske županije provoditi preventivnu akciju „Nadzor mobitela i drugih uređaja + sigurnosni pojas“.

 Tijekom akcije provodit će se nadzor nepropisne uporabe mobitela i drugih uređaja, nekorištenja sigurnosnog pojasa te drugih uređaja koji odvraćaju pozornost vozača s sudjelovanja u prometu, tzv. distraktori.

Ova akcija usklađena je s akcijama Europske unije za 2021. godinu, a provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, dok će se ciljana akcija u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom provesti 21. rujna 2021. godine od 8,00 do 14,00 sati.

Sukladno aktivnostima projekta ROADPOL-a od 16. do 22 rujna. 2021. godine provest će se aktivnosti iz akcije „Dani sigurnosti u prometu“ pod geslom „Ostani živ i spasi živote drugih“, dok će 21. rujan 2021. godine (utorak) povodom obilježavanja „Dana bez poginulih u prometu“ policijski službenici na području Međimurske županije provoditi pojačane aktivnosti.

(PU međimurska, foto: ilustracija)