Najava preventivno-represivne akcije „Brzina“, na području PP Mursko Središće

Policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće u ponedjeljak, 29. listopada 2021. godine od 12,30 do 16,00 sati na području Policijske postaje provesti će aktivnosti preventivno-represivne akcije „Brzina“.

Akcija će se provoditi na sljedećim lokacijama:

 

  • Miklavec, u vremenu od 12,30 do 13,00 sati,
  • Mursko Središće, Ulica Marka Kovača, u vremenu od 13,30 do 14,00 sati,
  • Slemenice (D-209) u vremenu od 14,30 do 15,00 sati,
  • Žiškovec (D-209) u vremenu od 15,30 do 16,00 sati.

Cilj ove akcije je pojačanim nadzorom vozača povećati sigurnost u cestovnom prometu, evidentirati i sankcionirati prvenstveno prekršaje brze vožnje zbog kojih dolazi do najtežih posljedica u prometnim nesrećama kao što su nepropisna i neprilagođena brzina, nepropisno pretjecanje, a isto i sankcioniranje ostalih uočenih prometnih prekršaja poput nekorištenja sigurnosnog pojasa, vožnja pod utjecajem alkohola, upravljanje vozilima za vrijeme trajanja zabrane upravljanja, istek važnosti prometne dozvole i drugo.

Pozivamo vozače da poštuju prometne propise, posebice ograničenje brzine, da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje, te da koriste sigurnosne pojaseve. Odgovornim ponašanjem doprinosimo sigurnosti u prometu i manjem stradavanju.

(PU međimurska, foto: ilustracija)