Najava preventivne akcije „Nepropisno parkiranje“

Policijski službenici Policijske postaje Prelog u suradnji s komunalnim redarom Grada Preloga u utorak, 17. kolovoza 2021. godine od 08,00 do 10,00 sati na području Grada Preloga provesti će aktivnosti preventivne akcije „Nepropisno parkiranje”.

Tijekom akcije vršit će nadzor prometnih površina u Gradu Prelogu. Vozačima vozila dijelit će se novooformljeni letak Policijske uprave međimurske „Zaustavljanje i parkiranje, kada i kako“. Putem letka vozači će se informirati o pravilnom zaustavljanju odnosno parkiranju vozila, a kako ne bi ometali prometne tokove ostalih sudionika u prometu (pješaka, vozača bicikla, osoba sa invaliditetom i dr..).

Istog dana policijski službenici obići će parkirališta trgovačkih centara u Gradu Prelogu (KTC, Plodine i Konzum) i vozačima dijeliti letke „Ne ostavljajte djecu same u vozilu“, koji sadrže preporuke stručnjaka kao i kaznenu odgovornost roditelja.

U kontaktu s građanima policijski službenici upoznat će s natječajem za upis učenika u III. razred Policijske škole „Josip Jović“, za stjecanje strukovne kvalifikacije za zanimanje „policajac / policajka“ u školskoj godini 2021. /20211.

(PU međimurska, foto: ilustracija)