Najava akcije “Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga”

Akciju će provesti policijski službenici svih policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske u razdoblju od 7. do 13. prosinca

U razdoblju od 7. do 13. prosinca 2020 godine policijski službenici svih policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske kroz svakodnevne redovne zadaće pojačano će nadzirati vozače koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga.

Najavljene aktivnosti međimurske policije usklađene su s akcijama Europske unije za 2020. godinu, a sukladno navedenom terminu provodit će se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, dok će se u subotu, 12. prosinca od 16 do 24 sati provoditi u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom.

Akcija je prvenstveno usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga. Ujedno, tijekom akcije sankcionirat će se i prekršaje na vozača koji upravljaju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, za vrijeme dok im je vozačka dozvola oduzeta i onim kategorijama vozila koje im nisu upisane u vozačkim dozvolama.

Također, važno je naglasiti kako se ovakve i slične akcije provede s ciljem suzbijanja svakog grubog kršenja prometne discipline, odnosno svih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji spomenutih prometnih prekršaja.

(PU međimurska, foto: ilustracija)