Na Trgu Republike za sve čakovečke prvašiće održat će se preventivna akcija „Sigurno i vješto u prometu“

U sklopu nacionalne akcije „Poštujte naše znakove“, u ponedjeljak 12. rujna 2022. od 9 do 12 sati na čakovečkom Trgu Republike, provest će se aktivnosti iz preventivne akcije „Sigurno i vješto u prometu“.

Tijekom najavljene akcije policijski službenici Policijske uprave međimurske i predstavnici Auto kluba Čakovec svim učenicima prvih razreda čakovečkih osnovnih škola te Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, prezentirat će se sigurno kretanje prometnicama u svojstvu pješaka i vozača bicikla na prigodno postavljenom prometnom poligonu (prometni znakovi, semafori, pješački prijelazi i sl.). Ujedno, u sklopu nacionalne preventivne kampanje „Poštujte naše znakove“ organizirat će se predavanje na temu sigurnog kretanja prometnicama u svojstvu pješaka i vozača bicikla.

Za sve mališane Auto klub Čakovec i Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije osigurao je reflektirajuće ruksake te razne promidžbene materijale, dok je Grad Čakovec pripremio prigodnu okrjepu.

Pozivamo sve predstavnike medija da najavom i praćenjem predstavljene preventivne aktivnosti aktivno sudjeluju u zaštiti najranjivijih sudionika (djece) u cestovnom prometu.

(PU međimurska)