Na šetnici uz Muru postavljene Street workout sprave

Street workout je spoj elemenata ekstremne gimnastike, snage i akrobatike, s naglaskom da se može raditi uvijek i svugdje samo treba malo kreativnosti i puno snage. Ljudi ni sami nisu svjesni što njihova tijela uz sistematski rad mogu postići.

Ovakvim treninzima, kompletan skelet se učvršćuje muskulaturom i automatski preventivno djeluje na neke uobičajene ozljede. Osim činjenice da je ulično vježbanje posvuda moguće uz malo ideje, prednost u odnosu na uobičajene gimnastičke discipline ogleda se i u činjenici da godine ne predstavljaju barijeru za početak vježbanja.

Duže vrijeme postojala je želja mladih za postavljanjem uličnih sprava za vježbanje pod nazivom Street workout na području grada Mursko Središće. Stoga je Grad Mursko Središće, početkom travnja, na 12. sjednici Gradskog vijeća, rebalansom proračuna osigurao novčana sredstva za nabavu i postavljanje istih.

Tvrtka Vojtek oprema d.o.o. iz Belog Manastira postavila je sprave na šetnici uz rijeku Muru u neposrednoj blizini zvonika Svete Barbare u iznosu od 45.375,00 kuna, a u koji su uključeni: izrada temelja, geodetske izmjere i same sprave. Smatramo da će biti interesa s obzirom na iskazane želje mladih pa će se, u perspektivi ako tome bude tako, postaviti još ponešto sprava na više lokacija u gradu.

(tekst i foto: GMS, Marta Tuksar)