Na protupoplavnom zidiću biti će kronološki oslikana povijest grada, a jedan dio postati će ljetna pozornica

U utorak 11. rujna održana je 40. sjednica stručnog kolegija gradonačelnika Grada Mursko Središće. Doneseno je 10 odluka između kojih je i ova:

„Zadužuje se Odsjek za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove, zamjenik gradonačelnika Miljenko Cmrečak i pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Miljenko Štefanić za osmišljavanje idejnog rješenja oslikavanja novouređenog protupoplavnog zidića na šetnici uz rijeku Muru s tematikom povijesti i simbola grada Mursko Središće.“

Ovo je svakako zanimljiva i odlična odluka jer će na 50 metara zidića biti kronološki prikazana povijest grada od njegovog prvog spomena 1334. godine do današnjih dana, a biti će mjesta i za prikaz budućeg razvoja. Druga strana zidića, ona koja je okrenuta prema parkiralištu, biti će obojana u boje grada.

Tako će sivi betonski zid poslužiti kao slikarsko platno što će dodatno uljepšati sam ugođaj na ovom najposjećenijem dijelu grada te će mnogobrojni turisti moći vidjeti kratki pregled povijesti Murskog Središća.

Onaj odvojeni, manji dio protupoplavnog zidića koji se nalazi ispred dječjeg igrališta također će se prikladno oslikati, no njegova glavna namjena biti će ljetna pozornica na kojoj će se moći svirati i pjevati, a izvoditi i manji prigodni kulturni programi.

(R. Tomanić, foto rt)