Na području grada Čakovca provedena akcije “Ne budite označeni”

Osnovni cilj provođenja ovakvih akcije je dodatna senzibilizacija svih sudionike u cestovnom prometu na poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, koje omogućavaju osobama s invaliditetom lakši pristup parkirnim mjestima

Jučer, 27. listopada 2020. godine u prijepodnevnim satima na području grada Čakovca, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec proveli su aktivnosti iz preventivno-represivne akcije “Ne budite označeni”.


Akcija je prvenstveno bila usmjerena na nadzor korištenja parkirnih mjesta rezerviranih za osobe s invaliditetom i kontrolu uporabe znaka pristupačnosti. Osnovni cilj provođenja ovakvih akcije je dodatna senzibilizacija svih sudionike u cestovnom prometu na poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, koje omogućavaju osobama s invaliditetom lakši pristup parkirnim mjestima.


Tijekom akcije ukupno je utvrđeno pet prekršaja nepropisnog parkiranja vozila na mjestu rezerviranom za parkiranje vozila osoba s invaliditetom te su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama na vozilima ostavljena izvješća o počinjenom prekršaju.

(PU međimurska, foto PUM)