N1 doznaje kako će izgledati majice koje će pripadnici HOS-a ipak nositi u srijedu na obilježavanju Oluje.

Unatoč planiranom scenariju da predstojeći Dan pobjede u Kninu protekne u duhu pomirbe i zajedničkog građenja budućnosti hrvatskog i srpskog naroda, 25. obljetnica Oluje ipak neće proći bez nezadovoljnih, piše u nedjelju Večernji list.

Dio braniteljskih udruga, nezadovoljan dolaskom potpredsjednika Borisa Miloševića u Knin te potpredsjednika Tome Medveda u Grubore, državni će vrh dočekati prema vlastitom scenariju, već viđenom u Okučanima na obljetnici Bljeska 1. svibnja.

Podsjetimo, nekolicina branitelja tada je, odjevena u majice kojima dominira amblem HOS-a, svojom nazočnošću isprovocirala odlazak predsjednika Zorana Milanovića s proslave, a u vrlo sličnim majicama, s istom porukom, u Knin stižu, kako se očekuje, u mnogo većem broju.

Premda je Ministarstvo hrvatskih branitelja osiguralo dovoljan broj prigodnih majica s amblemom VRO Oluja te “u cilju zajedništva i prepoznatljivosti na svečanosti predlažu njihovo odijevanje”, dio branitelja programu će nazočiti u crnim majicama s novim natpisom “Zajedno u ratu, zajedno u miru” te s amblemima Specijalne policije, gardijskih postrojbi i ovoga puta nešto manjim grbom HOS-a, uz koji se veže i poklič “za dom spremni”.

Na lijevom je rukavu hrvatska zastava, dok je na desnom otisnuta oznaka postrojbe, primjerice Tigrova ili Puma.

Podsjetimo, odlučeno je kako će SDSS-ov Boris Milošević prisustvovati obilježavanju Oluje u Kninu u srijedu te kako će ministar branitelja Tomo Medved otići na mjesto stradanja srpskih civila u Gruborima. Boris Milošević je i u subotu podijelio svoju osobnu priču o smrti bake tijekom rate te napisao kako mu odluku o odlasku na obilježavanje Oluje nije bilo lako donijeti, ali kako u Knin ide otvorena srca.

(Izvor: N1, http://hr.n1info.com/, foto: N1)