Molitveno-klečeći performans Kerekesh Teatra rezultirao mnogim prijetnjama zatucanih ljudi!

Kerekesh Teatar izveo je ovih dana u zagorskim goricama parodiju ili performans na događanja ispred zagrebačke katedrale gdje stotine muškaraca danima kleči i moli krunicu.

Na svom Facebook profilu objavili su fotografije i ovaj tekst:

Muškarci klečali na Trgu Sv. Vinograda i molili da gulaš uspije. Da nije ni preretki ni preveč šarf.

Žene danas ne trebaju kuhati, nosimo im gulaš jer ih volimo takve kakve jesu.

Puno pusa od Kerekesh Teatra i prijatelja

U svojoj objavi nakon ove napisali su:

Obzirom da smo primili nekoliko otvorenih prijetnji i obzirom da su naše fotografije klečanja pored gulaša postale najpraćenija vijest u Hrvatskoj IKAD (što je izrazito žalosno, jer ima puno ljepših i važnijih vijesti) šaljemo ovu poruku svima koji još vjeruju u ljubav.

MI SMO VJERNICI I VJERUJEMO DA SE SVAKA MOLITVA JEDNAKO GLASNO ČUJE BEZ OBZIRA GDJE SE MOLI.

Ako živimo u demokraciji i prihvaćamo različitosti, zašto ne bismo sutra mogli postaviti tepihe na trgove i klanjati se u smjeru džamije ili druge crkve?

Ako poštujemo žene i njihova prava, zašto bismo trebali tražiti od njih da budu u službi muškaraca? I zašto bi muškarci trebali odlučivati umjesto žena?

Ako se ljudi vole, zašto ne bi smjeli voditi ljubav prije braka?

ŽIVIMO U 21. STOLJEĆU I KLEČIMO NA TRGOVIMA? Svoju seksualnu orijentaciju dokazujemo povorkama, zastavama ili šamarima i batinama?

AJMO SE SVI SMIRITI I POMOLITI ZA SEBE.

Bez fotoaparata u rukama. Sami za sebe. Sad.

AKO IZGUBIMO VJERU DA RAZLIČITO IDE ZAJEDNO, ONDA PRESTAJEMO BITI LJUDI.

Sve vas voli vaš Kerekesh Teatar

-p.s. (za one najosjetljivije – kalendar s Titom je jedino što smo našli u vikendici i nema veze s našim životnim stavovima, neki u ruci imaju gemišt jer je fotkanje bilo spontano i nismo klečali 3 sata koliko se kuhao gulaš.)

Kerekesh Teatar

Evo, tako sada ispada, od strane nekih koji upućuju prijetnje, da je jedno izvrsno humorističko kazalište postalo velika prijetnja katoličkoj Hrvatskoj. Svašta! Kerekeshi samo hrabro naprijed!

R. Tomanić