Modno osviješteni talibani poziraju u skupocjenim krpicama: Na sebi imaju odjeću u vrijednosti od 6.500 dolara

Tijekom svoje vladavine od 1996. do 2001. talibani su bili poznati po skromnoj, tradicionalnoj odjeći sa pomno uzgajanom dugom bradom. No današnji borci, koje mediji posprdno nazivaju ‘talibani 2.0’ mnogo više brinu o svom izgledu.

Fotografije iz Kabula pokazuju da mnogi nose avijatičarske sunčane naočale, markiranu odjeću, a neki su čak i posve izbrijani. Rado poziraju na kontrolnim točkama ili na ulicama Kabula. Društvene mreže ismijavaju ih. Jedan korisnik tako je napisao kako se čini da su unajmili modnog stilista kako bi ih odjenuo.

Drugi se pita jesu li to talibani ili modeli koji su pobjegli s pariške revije avangardne mode. Na fotografijama objavljenih proteklih dana, piše Daily Mail, mogu se vidjeti borci koji nose tradicionalne nošnje shalwar kameez, ali u svijetlim ili šarenim bojama. Neki su izabrali talibansku zastavu i omotali je oko glave umjesto turbana. Modi se pridaje mnogo pažnje, čini se.

Više pročitajte na poveznici https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/modno-osvijesteni-talibani-poziraju-u-skupocjenim-krpicama-kao-da-su-unajmili-stilista-15096129

(Izvor: Jutarnji list, https://www.jutarnji.hr/, foto: ilustracija)