Mlade Pekleničarke Iva i Klara osvojile 3. mjesto na završnici međunarodnih Sportskih igara u Splitu

Od 22. do 25. kolovoza u Splitu se održala međunarodna završnica Sportskih igara mladih. Na međunarodnoj završnici sudjelovale su odbojkašice Odbojkaškog kluba Plavi Iva Hranilović i Klara Škvorc. One su se natjecale u odbojci na pijesku. Pravo nastupa ostvarile su osvajanjem 1. mjesta na državnoj završnici.

Na međunarodnoj završnici u odbojci na pijesku sudjelovale su 2 najbolje ekipe iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Ekipe su bile podijeljene u 2 skupine. Iz svake skupine najbolja ekipa se plasirala u finale dok je drugoplasirana trebala u borbu za 3. mjesto. U skupinama se igrao jedan set do 25 poena. Klara i Iva u skupini su bile s odbojkašicama iz Gradačca i Zlatibora.

Prvu utakmicu igrale su protiv para iz Gradačca. Odlično su Iva i Klara ušle u utakmicu i vrlo brzo stvorile veliku prednost. Prednost su povećavale i ostvarile su pobjedu 25:12. U utakmici protiv Zlatibora također odlično ulaze u utakmicu, u jednom trenutku imaju prednost 11:3. Djevojke iz Zlatibora tada počinju igrati bolje, ali Klara i Iva ne daju prednost. Tu prednost održavaju i dolaze do 6 meč lopti (24:18). Djevojke iz Zlatibora se ne predaju i spašavaju svih 6 meč lopti. Iva i Klara dolaze do nove meč lopte (25:24), ali nakon toga gube sljedeća 3 poena i djevojke iz Srbije dolaze do pobjede.

Nesretnim porazom Klara i Iva osvajaju 2. mjesto u skupini i trebale su igrati utakmicu za 3. mjesto protiv odbojkašica iz Požege. Pošto je bilo jako vruće organizator je predložio da se utakmica za 3. mjesto ne igra i da obje ekipe dobiju brončane medalje. Tako su Iva i Klara nakon 1. mjesta na državnoj završnici, osvojile 3. mjesto na međunarodnoj završnici što je ogroman uspjeh za Klaru i Ivu i mali peklenički odbojkaški klub. Bitno je spomenuti da su Iva i Klara 2004. godište i da imaju pravo nastupa i sljedeće godine na Sportskim igrama mladih.

(Jurica Novak, foto: JN)