MISTERIJA U MURSKOM SREDIŠĆU Kako je nestao automobil ispred jedne ljekarne

Ovo što se dogodilo prije dva dana u Murskom Središću saznali smo od vozača vozila kojem ništa nije jasno, a ono što je vidio bila je za njega prava misterija.

Dakle, došao je u jednu ljekarnu u Murskom Središću, parkirao uredno na označenom mjestu, ostavio ključ u bravi, ušao po ljekove i nije se zadržao više od 3-4 minute.

Kada je izašao na njegovo ogromno iznenađenje auta više nije bilo na mjestu gdje ga je ostavio. Onako zbunjen i u nevjerici prvo je pomislio da mu je auto ukraden. Zatim je provjerio okolno parkiralište gdje ga također nije bilo. Kada se htio uputiti na policiju da prijavi krađu, nekih 30 metara od njega, na cesti prema Peklenici ugledao je jedan automobil koji je s desnim kotačima bio na prometnici, a s lijevima na pješačkoj stazi.

Došao je do auta i s olakšanjem utvrdio da je to njegov auto. Nakon provjere njegovog stanja zaključio je da je auto neoštećen. A što se to točno dogodilo? To bi i on htio znati, no nažalost taj dio ne pokriva ni jedna kamera pa sve ostaje u domeni nagađanja.

Auto nikako nije mogao sam odvoziti tu razdaljinu unatrag (ako ručna kočnica nije bila podignuta, a morao bi biti i u “leru”, jer bi ga odmah zaustavili zaštitni stubići, a do mjesta gdje je nađen potrebno je dobro manevrirati volanom.

Za sada postoji pretpostavka da je netko ušao u automobil, odvezao se tridesetak metara unazad, a kada je primijetio vozača kako izlazi iz ljekarne, odustao je od namjere i pobjegao. No tu se postavlja pitanje zašto se nije normalno odvezao naprijed gdje je izlaz iz parkirališta nego je išao unazad? I zašto je auto jednom polovicom bio na cesti, a drugom na pješačkoj stazi tako da je bio ukošen?

Možda je to na kraju bila smicalice nekog prijatelja koji ga je ugledao kako ulazi u ljekarnu, a možda je neki građanin htio pokazati što se dogodi kada se ključevi ostave u automobilu, što nas većina čini ako vozilo napuštamo na par minuta, a od njega smo udaljeni samo nekoliko metara.

Točan odgovor na ovu misteriju možda nikada ne saznamo.

(R. Tomanić, foto: ilustracija)