MIS I MIK: 3. KOLO HRVATSKOG OTVORENOG NATJECANJA U INFORMATICI Tri natjecatelja osvojila prvo mjesto, jedan drugo, a čak osmero treće!

Članovi udruga Mladi informatički stručnjaci i Međimurski informatički klub, a ujedno i polaznici Centra izvrsnosti informatike Međimurske županijeGita Radiković, Fran Topolnjak i Ivano Lukačević ostvarili su najbolji plasman na nedavnom 3. kolu Hrvatskog otvorenog natjecanja u informatici, natjecanju u programiranju otvorenom za učenike iz Hrvatske i inozemstva koje se odvija u organizaciji Hrvatskog saveza informatike.

Fran Topolnjak

Gita Radiković

Ivano Lukacević

Gita i Fran podijeli su prvo mjesto u kategoriji učenika 4. razreda, dok je Ivano bio najuspješniji među učenicima 6. razreda.

Odličan je rezultat i Marina Kneževića, učenika 3. razreda osnovne škole, koji je kolo zaključio kao drugoplasirani, dok je čak osmero međimurskih natjecatelja osvojilo treće mjesto u svojim kategorijama: Melody Mesarić (4. razred), Leda Bujanić, Jakov Marodi, Paulo Nomo Nemi, Marta Topolnjak, Jakov Šarić (5. razred), Leo Lipić (6. razred) i Ozana Margotić (7. razred).

Međimurske udruge u ovom su kolu imale ukupno 60 predstavnika, što dodatno potvrđuje kontinuitet kvalitetnog i predanog rada s nadarenim mladim informatičarima u okviru međimurskog Centra.

Vrijedna je i informacija da je od 12 natjecatelja  4. razreda osnovne škole, čak devet polaznika Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije, a „prevlast“ međimurskih informatičara vidljiva i u kategoriji učenika 5. razreda – od 19 učenika, njih 12 su članovi udruga MIS i MIK.

Detaljne rezultate 3. kola Hrvatskog otvorenog natjecanja u informatici pročitajte ovdje.

Sljedeće kolo na rasporedu je 29. siječnja.


Andreja Šmitran
, mag.nov.