Sada predsjednički kandidat Miroslav Škoro i Bojan Bračko razgovarali za Muralist

Prije koncerta s kojim je oborio sve rekorde posjećenosti u Murskom Središću (4 tisuće ljudi), Miroslav Škoro razgovarao je sa glazbenim urednikom Muralista Bojanom Bračkom.

BBB MURALIST:

Miroslav Škoro – doktor, ekonomist, radio novinar, pjevač, kantautor, skladatelj, generalni konzul RH u Mađarskoj, predsjednik upravnog odbora Croatia Records, saborski zastupnik – kada se sve to stiglo u samo 53 godine?

MIROSLAV ŠKORO:

Bilo je puno toga, ali treba samo delat, što bi rekao gradonačelnik Bandić, i sve ide.

BBB MURALIST:

Koje je od tih razdoblja  za vas osobno bilo najzanimljivije, koje najbolje a koje najgore, ili najteže?

MIROSLAV ŠKORO:

Odgovor na to je možda uobičajen, međutim svako razdoblje ima neke svoje zanimljivosti a ja sam se uvijek trudio svoj posao obavljati najbolje što mogu. Da sam npr. životinja ja bih bio ona spodoba iz filma „Ledeno doba“ što stalno ganja žir. Bio bih neka znatiželjna beštija jer ne mogu dugo biti na jednom mjestu. Najduže mogu izdržati doma, tamo sam neki dan bio čak 2 sata.

IMG_7728

BBB MURALIST:

Što slušate od domaće glazbe, koga slušate od strane glazbe, onako baš za dušu – planski, namjerno i s predumišljajem?

MIROSLAV ŠKORO:

Ja imam klince, imam dvoje djece koji su već u nekim ozbiljnim godinama i koji se bave glazbom, tako da oni u stvari spadaju u osobe koje nam u kući kreiraju glazbeni ukus. Npr. danas sam slušao ono što je slušala moja kćer, a to je glazba iz filma „Dom za vješanje“, a sin je slušao glazbu iz serije „Sinovi anarhije“, pa onda to slušam i ja. Namjenski slušam demo snimke različitih izvođača jer imam malu diskografsku kuću pa se pokušavam koncentrirati na ono što rade neki drugi ljudi, mladi neafirmirani bendovi, pa onda se malo i time pozabavim ukoliko mi se učini da je nešto zanimljivo.

IMG_7730

BBB MURALIST:

Proputovali ste cijeli svijet svojim glazbenim turnejama, a evo u Mursko Središće se vraćate drugi puta u kratkom vremenu, nakon prošle godine i odlične emisije „Lijepom našom“. Da li je to zbog toga što smatrate da je Mursko Središće u prvih 10 najljepših svjetskih gradova,  ili…

MIROSLAV ŠKORO:

Mislim da je Mursko Središće sigurno među najljepšim gradovima, i to iz razloga što svaki grad ima neko ime koji je zaslužio kroz svoju povijest, a ovdje je u nazivu središće – središte nečega, što već govori samo za sebe. Znači, čovjek kuda god da krene, ili dođe u Rim ili u Mursko Središće, barem u mom slučaju.

IMG_7738

BBB MURALIST:

Koji je vaš životni moto, što je unutarnja snaga ili misao koja vas ujutro pokreće i gura dalje? Podijelite to sa čitateljima portala Muralist.

MIROSLAV ŠKORO:

Ima više mudrih izreka i misli, ali meni se jako sviđa ono što mi je mama uvijek govorila, da je jutro pametnije od večeri, to mi je super misao vodilja. Sviđa mi se i izreka koju je jednom zgodom rekao Winston Churchill, da je odlično ako u životu imate i neprijatelje, jer to znači da ste se za nešto zauzeli i da ste imali svoj stav.

IMG_7734

BBB MURALIST: Hvala na razgovoru, želimo svima nama dobar koncert i odličnu zabavu, a vama puno uspjeha i zadovoljstva u životu i nastavku glazbene karijere.

MIROSLAV ŠKORO:

Hvala i vama i Murskom Središću što ste me pozvali u goste.

interview – Bojan Bračko Bidjo, foto – Tin Tomanić

(intervju je objavljen u Muralistu 9. kolovoza 2015.)

IMG_7739

IMG_7736