MEĐIMURSKO VELEUČILIŠTE U ČAKOVCU: U Centru održivog razvoja započeo 6. Psihošpancir

Dekan Klopotan: Rado sudjelujemo u događajima koji populariziraju znanost i obrazovanje!

U petak je u Centru održivog razvoja na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu službeno započeo 6. Psihošpancir. Ovaj dvodnevni edukativni događaj organizira Društvo psihologa Varaždin u suradnji s Međimurskim veleučilištem u Čakovcu i Sveučilištem Sjever, a cilj je približiti psihologiju „običnim” ljudima i popularizirati ju.

Iako se na Psihošpanciru svatko može špancirati svojom temom, ove godine sudionici su pozvani da prednost daju temama koje su vezane za zdravstvenu krizu izazvanu COVID 19 i potresima.

Predsjednica programskog i organizacijskog odbora Andreja Bogdan prilikom otvorenja ovogodišnjeg Psihošpancira zahvalila je Međimurskom veleučilištu na pruženoj potpori u organizaciji, kao i na ustupljenim prostorima novog i odlično opremljenog Centra održivog razvoja.

Ove će godine na događaju sudjelovati 130 predavača koji će u dva dana održati 75 različitih radionica i interaktivnih predavanja.

–Osim stručnjaka na ova predavanja mogu doći svi zainteresirani građani koje interesiraju psihološke teme i bez kotizacije mogu sudjelovati na svim predavanjima – pojasnila je Bogdan i dodala kako je se ove godine, uz predavače iz Hrvatske španciraju i predavači iz Slovenije, BIH i SAD-a koji će na događaju sudjelovati online.

Prošle godine na Psihošpanciru sudjelovalo je oko tisuću građana, a organizatori pretpostavljaju da će ovo virtualno španciranje omogućiti sudjelovanje još većeg broja zainteresiranih.

–Sudionici su često stručnjaci koji su medijski poznati. Sutra će na Psihošpanciru biti doktor Ante Bagarić, čest komentator, doktorica Gordana Buljen Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba – rekla je Bogdan.

MEV je za ovaj program ustupio prostore svog Centra održivog razvoja čime su ovoj inicijativi dali veliku podršku. Budući da ona za sobom povlači međusobno učenje kroz interakciju što za ovo veleučilište nije strano jer se na MEV-u održavaju programi povezani s psihologijom sporta i rekreacijom, a organizacijski tim Psihošpancira to nastoji zadržati.

–Osim podrške u prostoru, MEV sudjeluje u organizaciji, njihovi studenti sudjeluju na događaju, a profesori s Međimurskog veleučilišta česti su predavači – rekla je Bogdan koja je iskazala veliko zadovoljstvo predavačima koji su bili i nekadašnji studenti MEV-a.

Dekan Međimurskog veleučilišta doc.dr.sc. Igor Klopotan istaknuo je veliko zadovoljstvo zbog događaja koji se ove godine održava upravo na MEV-u.

-Izuzetno nam je drago što smo organizatorima mogli ustupiti prostore našeg novootvorenog Centra održivog razvoja s najsuvremenijom opremom i uvjetima. Međimursko veleučilište u Čakovcu uvijek rado sudjeluje u organizaciji bilo kakvih događanja koji potiču razvoj školstva te  populariziraju znanost i obrazovanje – zaključio je dekan Klopotan.

Vox media d.o.o.