Međimurski policajci osvojili prvo i treće mjesto na memorijalu “Matko Maršić”

Policijsku upravu međimursku predstavljali su Željko Turk, Vjeran Horvat, Zoran Horvat, Marin Peran, Goran Sokač i Filip Novak

Protekle subote, 24. rujna 2022. godine na strelištu u Vrbovcu u organizaciji Policijske akademije održano je natjecanje u streljaštvu pod nazivom Memorijal “Matko Maršić”. Natjecanje, osim iskazivanja počasti i održavanja uspomene te sjećanja na prerano preminulog kolegu, imalo je i edukativan karakter.

Sudjelovalo je više od 90 natjecatelja iz Policijske uprave osječko-baranjske, Policijske uprave vukovarsko-srijemske, Policijske uprave zagrebačke, Policijske uprave zadarske, Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, Policijske uprave međimurske te Pravosudne policije, MORH-a, Carinske uprave, streljačkih klubova. Pucalo se iz pištolja u kalibru 9 mm, kratke strojnice MP5 i VHS-K2 jurišne puške. Testirala se brzina, preciznost, taktička pripremljenost i kreativnost rješavanja postavljenih pucačkih situacija, ali i vještina sigurnog rukovanja vatrenim oružjem. Ovo natjecanje bila je prilika da se prenesu znanja, iskustva i vještine na što širi krug policijskih, vojnih, pravosudnih i carinskih djelatnika te članova raznih udruga, saveza i klubova koji se u svom radu i djelovanju služe i koriste vatrenim oružjem.

Policijsku upravu međimursku predstavljali su: Željko Turk, Vjeran Horvat, Zoran Horvat, Marin Peran, Goran Sokač i Filip Novak. Obje ekipe bile su više nego uspješne te su u kategoriji „SLUŽBENIKA“ ekipno osvojili prvo i treće mjesto od ukupno 18 ekipa. Natjecanje je imalo i humanitarni karakter te je sav prihod prikupljen od kotizacija uplaćen na račun Zaklade policijske solidarnosti.

Zahvala regionalnom klubu IPA Međimurje i podružnici SPH-a na pruženoj potpori.

(PU međimurska, foto: osobna arhiva)