Međimurska županija djeci iz udomiteljskih obitelji i ove godine omogućila vožnju vlakom s Djedom Mrazom

Već više od 13 godina u Međimurju se provodi hvalevrijedan projekt, čiju je vrijednost, veselje i posebne čari iskusilo više od 36 tisuća putnika. Naime Međimurska županija tradicionalno povodom nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana daruje i uveseljava djecu koja su smještena kod udomiteljskih obitelji, te je tako i ove godine u suradnji s Hrvatskim željeznicama i Centrom za socijalnu skrb Čakovec organizirala posebni božićni vlak, Tin Ekspress.

Vesela vožnja u do posljednjeg mjesta ispunjenom božićnom vlaku trajala je tek nešto manje od sat vremena, kada je stotinjak mališana, u pratnji svojih roditelja imalo priliku družiti se s Djedom Mrazom, pjevati božićne pjesme i plesati, a za njih su pripremljeni i baloni, slatki božićni paketići i sokići.

Neka su djeca na ovaj način dobila priliku po prvi puta se voziti po tračnicama pa je i to dalo dozu zanimljivosti ovom pravom malom izletu koji ih je vodio od glavnog željezničkog kolodvora u Čakovcu do Donjeg Kraljevca i natrag.

Ni mališani ni roditelji nisu ostali ravnodušni na odlično provedeno zabavno subotnje poslijepodne, a svi su se složili kako je Međimurska županija još jednom i na ovaj način pokazala senzibilitet prema najmlađima i stvorila pravi predblagdanski ugođaj.

UO Za poslove župana