MEĐIMURSKA PRIRODA Vratio se hotel za kukce u Perivoj Zrinski!

Početkom rujna prošle godine u Perivoju Zrinski Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode postavila je hotel za kukce atraktivnog dizajna. Privlačio je pozornost prolaznika i šetača u čakovečkom parku, ali nažalost i neodgovornih osoba sklonim devastaciji javnih površina i opreme. Krajem svibnja ove godine, hotel je doživio uništavanje te je morao biti uklonjen i odvezen u majstorsku radionicu na obnovu. Djelatnici Optike Briljant odmah su po objavi vijesti o uništenom hotelu iskazali želju svojim osobnim donacijama pomoći ponovno izgraditi hotel za kukce.

Hotel za kukce je u srijedu 26. srpnja 2023. godine ponovo postavljen na svoju poziciju u Perivoju Zrinski. Hotel je obnovljen novčanim sredstvima za naknadu štete od osiguravajućeg društva. U dogovoru s Optikom Briljant, njihova donacija uložena je u izradu novih kućica za šišmiše i nastambi za divlje životinje koje će biti postavljene u Perivoju Zrinski ove jeseni.

Nakon ponovnog postavljanja hotela za kukce u njega će useliti solitarne pčele, osolike muhe, uholaže, bubamare, leptiri te drugi korisni divlji oprašivači. Međimurska priroda, djelatnici Optike Briljant i izvođač obnove hotela za kukce, nadaju se kako do novog uništavanja i/ili otuđenja parkovne infrastrukture neće doći. Novim stanarima hotela za kukce svi žele „dobar boravak‟.

Roberta Radović