MEĐIMURSKA PRIRODA Videozapis 2. Eko kotlić na Trgu međimurske prirode

Najposjećeniji događaj na Trgu međimurske prirode u Križovcu ukusan je, začinjen, mirisan, glazbom i smijehom ukrašen. Riječ je o kulinarskoj manifestaciji Eko kotliću. Domaćin je Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode, koja okuplja svoje dionike, ekološke i srodne udruge, kako bi u neformalnoj atmosferi i druženju razmijenili iskustva i spoznaje na temu zaštite prirode.

Drugo izdanje Eko kotlića okupilo je 13 ekipa, a 300 posjetitelja je u subotu 24. rujna odlučilo družiti se na Trgu međimurske prirode u Križovcu. Jela su pripremali Udruga turističkih vodiča Međimurski vodiči (Čakovec), Planinarsko društvo Bundek (Mursko Središće), Motonautički klub Mura (Kotoriba), Motonautički klub Vidovski zlatari (Donji Vidovec), Gljivarsko društvo Smrčak (Čakovec), Planinarski klub Extrem (Čakovec), Ekološka udruga Platana (Nedelišće), Fotoklub Čakovec, Zaštitarsko-ekološka udruga Čaplja (Podturen), Mjesni odbor Miklavec, Hrvatska gorska služba spašavanja – Stanica Čakovec i Dečki ‘z Frkanovca i naravno, domaćin Međimurska priroda.

Atmosferu s drugog Eko kotlića pogledajte na videozapisu objavljenom na YouTubeu i kanalu Međimurska priroda:

VIDEO:

Besplatno zapratite kanal Međimurske prirode na platformi YouTube gdje možete pronaći i druge videozapise na temu prirode i zaštite prirode. Na istom kanalu pogledajte i serijal podcastova „Šalica razgovora‟ kroz koji se predstavljaju djelatnici Međimurske prirode.

Roberta Radović