MEĐIMURSKA PRIRODA VIDEO: Što je sova vidjela? #25 – Nutrija nije jedini zlikovac u prirodi!

Dvadeset i peta epizoda dokumentarističkog serijala “Što je sova vidjela?” objavljuje se s okusom gorčine i razočarenja. U prirodi imamo i ljudskih zlikovaca. Naime, na šumskom staništu nedaleko Čestijanca bile su postavljene fotokamere Međimurske prirode s ciljem nadzora divljih životinja. Nažalost, između 8. veljače i 18. ožujka nepoznati počinitelj ih je demontirao i potom ukrao. Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U arhivi imamo na raspolaganju snimku nutrije. A kako su “Zlikovci u prirodi” aktualna tema istoimenog projekta, (ali i nažalost ljudske aktivnosti, krađe), u novom videu predstavljamo nutriju. Jedan od zlikovaca koji je čest u našoj prirodi je upravo nutrija. U trideset sekundi trajanja videa pogledajte što radi.

Serijalom “Što je sova vidjela” Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode potiče i senzibilizira zainteresiranu javnost na praćenje i dojave o opažanjima divljih vrsta. Mogu se poslati preko rubrike Dojava čuvarima prirode ili Fotografija mjeseca na mrežnoj stranici www.medjimurska-priroda.info.

Besplatno se može zapratiti kanal Međimurske prirode na platformi You Tube gdje se mogu pogledati i sve dosadašnje epizode serijale, ali i drugi video sadržaji na temu zaštite prirode.

Video pogledaje na poveznici:

https://www.youtube.com/watch?v=LPvqZ7GyGsc

Roberta Radović, suradnica za komunikaciju i promidžbu