MEĐIMURSKA PRIRODA VIDEO Što je sova vidjela? #14: Gladan dabar u akciji!

Dabar (Castor fiber) jedan je od najvećih glodavaca. Lako ga se prepoznaje po velikim prednjim zubima ili glodnjacima koji su narančaste boje i neprestano rastu. Služe mu za hranjenje, čišćenje krzna, rušenje stabala kao i za prenošenje. Dabar glođe stablo sa svih strana i tako ga obori. Nakon što pojede mlade izbojke i koru, ostatak drvnog materijala iskoristi za izgradnju nastambe i brane. Fotokamere Međimurske prirode zabilježile su gladnog dabra koji glođe grančicu.

Poveznica na novi videozapis iz serijala „Što je sova vidjela?‟ glasi:

Sve dosadašnje objave dokumentarnih filmića serijala „Što je sova vidjela?‟ mogu se pronaći na You Tube kanalu Međimurske prirode. Pozvani su svi pretplatiti se na kanal Međimurske prirode i pogledati ostale dostupne sadržaje realizirane s potpisom Međimurske prirode.

Proljeće donosi živost u prirodi i zasigurno bilježite brojne zanimljivosti u biljnom i životinjskom svijetu. Svoja foto opažanja možete dojaviti Međimurskoj prirodi preko rubrike Dojava čuvarima prirode ili Fotografija mjeseca na mrežnoj stranici www.medjimurska-priroda.info.

Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode

Roberta Radović, suradnica za komunikaciju i promidžbu