MEĐIMURSKA PRIRODA – VIDEO: Što je sova vidjela? #07 – Tvor u noćnom istraživanju

Tvor (Mustela putorius) je inteligentna životinja. Pripada porodici kuna. Veliki je spavač, jer dnevno u snu provede čak 18 sati. Društven je i živi u prosjeku šest do deset godina. Najaktivniji je u sumrak, te u ranu zoru. Međimurski djedovi i bake pripovijedaju kako su tvorovi u prošlosti često bili viđeni uz domaćinstva koja su držala perad, jer su im meta za jelovnik često bile kokoši. Danas to nije tako, i mnogi ne znaju da se tvorovi mogu opaziti i na području Međimurja.

Kamera Međimurske prirode zabilježila je tvora u noćnom istraživanju. Video je predstavljen u sedmom izdanju dokumentarističkog serijala Što je sova vidjela?

Svatko tko želi vlastita foto opažanja može dojaviti Međimurskoj prirodi preko rubrike Dojava čuvarima prirode ili Fotografija mjeseca na mrežnoj stranici www.medjimurska-priroda.info.

Dosadašnji zapisi iz serijala Što je sova vidjela mogu se pogledati na YouTube platformi i kanalu Međimurske prirode. Pogledajte što je tvor istraživao u video zapisu Što je sova vidjela? # 07.

 VIDEO:

Roberta Radović