Međimurska priroda u Čakovcu na Trgu Republike i Dan otvorenih vrata Centra Med dvemi vodami u Križovcu

Međimurska priroda poziva ovog vikenda na još dva programa unutar obilježavanja 30 godina Međimurske županije.

U subotu 29. travnja na Trgu Republike u Čakovcu predstavit će volontersku akciju Žabe na cesti. Čuvari prirode će uz mobilni štand Međimurske prirode od 9:30 do 11 sati zainteresiranoj javnosti predstaviti rezultate ove godine provedene volonterske akcije Spašavanja vodozemaca od stradavanja na prometnicama. Također, informirat će građane o drugim volonterskim akcijama koje provodi Međimurska priroda te o ostalim aktualnostima iz rada međimurskih čuvara prirode. Osim toga, Međimurska priroda predstavit će i novi sadržaj Centra za posjetitelje Med dvemi vodami, poučnu stazu “Čovjek i rijeka”.

U nedjelju 30. travnja u Centru za posjetitelje u Križovcu organiziran je Dan otvorenih vrata od 10 do 18 sati. Ulaz je besplatan za sve individualne posjetitelje.

S obzirom na to da se u nedjelju 30. travnja održava i BIMEP, svi sudionici ove rekreativne biciklističke vožnje međimurskim putevima mogu slobodno koristiti infrastrukturu Centra (sjenicu, klupice, sanitarni čvor, igralište), a prema želji i razgledati postav Centra. Posebice se pozivaju biciklisti da prođu i novu poučnu stazu „Čovjek i rijeka‟.

Za individualne posjetitelje organizirana je šetnja i obilazak nove poučne staze uz stručno vodstvo i interpretaciju s početkom u 15 sati. Centar je polazna točka ove staze duljine 1500 metara koja vodi do rijeke Mure. Stazu mogu obići svi koji vole provoditi vrijeme na otvorenom: vrtićarci, školarci, obitelji s djecom, umirovljenici, rekreativci, biciklisti i šetači. Nakon obilaska 11 postaja, posjetitelji se vraćaju istim putem do polazne točke.

Oba događaja organizirana su unutar programa obilježavanja 30 godina Međimurske županije.

Roberta Radović