MEĐIMURSKA  PRIRODA Svečanost dodjele nagrada i priznanja akcije Čep odvoji, izlet osvoji!

Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode, Udruga oboljelih od leukemije i limfoma te Područna škola Gornji Kraljevec organiziraju i pozivaju na Svečanost dodjele nagrada i priznanja akcije Čep odvoji, izlet osvoji! Akcija je provedena od 3. studenoga 2022. godine do 22. travnja 2023. godine, a uključilo se 47 osnovnih i područnih škola Međimurske županije.

Preuzimanje i vaganje prikupljenih čepova tehnički je čitavo vrijeme trajanja akcije provodila Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Čakovec i ponajviše predsjednik Udruge, Emil Vibović. Tijekom akcije sveukupno je prikupljeno gotovo 3800 kg čepova. Do najboljih se došlo matematičkim izračunom (količina prikupljenih čepova u prijavljenoj školi, podijeljena je s ukupnim brojem učenika iste škole).

Podsjetimo, prvo mjesto osvojila je PŠ Gornji Kraljevec (4,81 kg/po učeniku) te će učenici otići na izlet u Park prirode Papuk i razgledati Geo info Centar u Voćinu. Drugo mjesto osvojila je PŠ Novakovec (4,79 kg/po učeniku), a za nagradu učenici će obići poučnu stazu Svetomartinska Mura i razgledati Centar za posjetitelje Med dvemi vodami. Učenici OŠ Donji Kraljevec osvojili su treće mjesto (3,39 kg/po učeniku) i razgledat će Centar za posjetitelje Med dvemi vodami.

Svečanost dodjele nagrada i priznanja održat će se na Svjetski dan zaštite okoliša u ponedjeljak 5. lipnja s početkom u 10 sati u PŠ Gornji Kraljevec, Glavna ulica 14.

PROGRAM:

– Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode, uvodna riječ – Roberta Radović

– Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Čakovec – Emil Vibović, predsjednik udruge

– PŠ Gornji Kraljevec – Maja Lukman Šprajc, ravnateljica

– Josip Globar, inicijator Akcije

– Svečano proglašenje najboljih i dodjela priznanja

– Domjenak

Roberta Radović, suradnica za komunikaciju i promidžbu