MEĐIMURSKA PRIRODA Prirodoslovna radionica „Šuma te zove‟ na Art forest festivalu

Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode sudjelovat će na trećem izdanju Art forest festivala. Festival se održava ovog vikenda 17. i 18. lipnja kod Lovačkog doma u Nedelišću. U subotu prvog festivalskog dana nakon službenog otvorenja festivala Međimurska priroda će organizirati prirodoslovnu radionicu naziva „Šuma te zove‟.

Radionica je namijenjena za dob od 6 do 12 godina (niži razredi osnovne škole, predškola). O značaju šuma govorit će studentica Kaja Novak, a tijekom radionice sudionici će imati priliku kreativno se izraziti kroz crtanje dijelova stabla (krošnje, lista, grane, korijena), napraviti mini bojanku te odigrati prigodnu igru. Prirodoslovna radionica počinje u 11 sati, a pozvani su doći mali i veliki ljubitelji prirode.

Kaja Novak

Art forest festival organizira Udruga Artisto i Turistička zajednica Općine Nedelišće. U mističnom ozračju nedelišćanske šume i toj osobitoj umjetničkoj galeriji na otvorenom, svoje je slike do sada izlagalo više od 60 umjetnika iz Hrvatske i inozemstva. Dva festivalska dana ponovo će spojiti umjetnost i prirodu te potaknuti pojedinca na šetnju šumskim putevima.

Roberta Radović