MED DVEMI VODAMI Centar za posjetitelje Križovec

Što je mrtvica, ima li i Međimurje svog bakalara, zašto je bitno očuvati bregunice, tko su laporaši, o čemu pripovijeda legenda o dravskom vodenjaku, tko su fljojsari, koja ptica tropskog izgleda leti Međimurjem, zašto su kockavica i crnkasta sasa ugrožene vrste???

Makar imate i teža pitanja, zanimljive i argumentirane odgovore na sve imaju u Centru za posjetitelje Med dvemi vodami.

Muzeološki dragulj Centar za posjetitelje Med dvemi vodami prožet je ljubavlju prema međimurskoj prirodnoj baštini i potrebom očuvanja zavičajne prirode. Ta se ljubav snažno osjeća i jasno vidi svake sekunde i na svakom milimetru prostora i svih postava na adresi Trg međimurske prirode 1 u malom međimurskom naselju Križovec.

Rezultat visokih znanja, vrhunskih idejnih rješenja i preciznih profesionalnih izvedbi u najmanju ruku će vas iznenaditi, sigurno impresionirati i nagnati da sve svoje drage čim prije nagovorite na posjetu. U prizemlju Centra dvije su moderno opremljene galerije sa stalnim interpretacijskim postavom i suvenirnicom te ulaznim info pultom. U okolišu Centra nalazi se interpretacijska brvnara Moj hrast Adam te suvremeno tematsko dječje igralište nazvano Rječica.

NAĐITE IH NA:

Trg međimurske prirode 1, Križovec, Međimurje

040 866-297 ili 095 928-41-45

[email protected]

www.medjimurska-priroda.info

www.med-dvemi-vodami.info

(Ivan Goričanec, foto: Denis Perčić)