Mališani iz čakovečkog vrtića “Dječja mašta” posjetili međimurske policajce

Dobrodošlicu mladim gostima zaželjela je Melita Sokač, policijska službenica za prevenciju Policijske postaje Čakovec  

Danas, 25. rujna 2019. godine povodom obilježavanja Dana policije u posjet Policijskoj upravi međimurskoj došli su mališani iz dječjeg vrtića “Dječja mašta“ iz Čakovca. Međimurske policajce posjetilo je dvadesetak mališana u pratnji njihovih odgajateljica.

Dobrodošlicu mladim gostima zaželjela je Melita Sokač, policijska službenica za prevenciju Policijske postaje Čakovec. Šetnjom kroz šalter salu Policijske uprave upoznala ih je s izradom osobnih dokumenta (osobne iskaznice, putovnice, vozačke dozvole i dr.). Ujedno, mališani su posjetili i prometne policajce iz Postaje prometne policije Čakovec, koji se brinu o njihovoj sigurnosti u cestovnom prometu.

U sportskoj dvorani Policijske uprave nakratko su se poigrali te ujedno saznali na koji način policijski službenici održavaju dobru fizičku kondiciju.

U dvorištu Policijske uprave policijski službenici prometne i interventne policije pripremili su raznu opremu, pomagala i službena vozila (motocikl i tzv. “presretač”), a koja koriste u svom svakodnevnom radu te im na zanimljiv način opisali kako izgleda njihov radni dan.

Djeca su najviše bila oduševljena fotografiranjem na službenom motociklom te s policijskom kacigom na glavi.

PU međimurska, foto: PUM)