Mačkovec – preventivne aktivnosti PPRP Čakovec

Policijski službenici koristeći Mobilni preventivni centar policije proveli su preventivne aktivnosti usmjerene prema pješacima, vozačima bicikla i ostalim sudionicima u prometu

U četvrtak, 14. listopada 2021. godine u jutarnjim satima, u Mačkovcu, u Ulici bana Josipa Jelačića, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec koristeći Mobilni preventivni centar policije proveli su preventivne aktivnosti usmjerene prema pješacima, vozačima bicikala i ostalim sudionicima u prometu.

U cilju preveniranja prometnih nesreća policijski službenici vrlo često provode preventivne akcije kako bi spomenute kategorije sudionika u cestovnom prometu dodatno educirali, odnosno podsjetili na važna prometna pravila i propise.

Preventivne aktivnosti bile su usmjerene i prema osobama starije životne dobi. Naši najstariji žitelji vrlo često zbog nepridržavanja i nepoštivanja osnovnih prometnih pravila i propisa stradavaju u prometnim nesrećama. U večernjim satima dani su kraći i brzo se smrači, čime se smanjuje vidljivost pješaka i biciklista koji sudjeluju u cestovnom prometu, a posebice ako nose tamnu odjeću, voze neosvijetljeni bicikl, nemaju reflektirajući prsluk i slično.

Za vrijeme akcije brojnim pješacima, biciklistima i ostalim sudionicima u prometu podijeljeni su prigodni edukacijski materijali (letke, brošure…).

(tekst i foto: PU međimurska)