Macanovi spojili gimnastiku sa skijanjem

Najbrojniji međimurski sportski kolektiv Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan osim po brojnim gimnastičkim programima poznat je i po uspješnom povezivanju gimnastike s ostalim sportovima. Gimnastika, kao bazičan sport, bio je integriran u skijanje u sklopu projekta “Gymski team Macan na zimovanju” kojeg je organizirala Turistička agencija Insula iz Čakovca. Od 2. do 6. siječnja Međimurcima poznato skijalište Jakec – Tri kralja blizu Slovenske Bistrice bilo je mjesto na kojem su gimnastičari upoznati s osnovama skijanja. Prekrasna zimska idila jednog od najljepših slovenskih malih skijališta savršeno se uklopila u petodnevni program kojeg je pripremio trenerski tim Macana.

Jedan od šestero trenera bio je i Damir Fotak koji je u osvrtu na dane provedene na 1.200 metara nadmorske visine izrazio veliko zadovoljstvo brzinom i načinom na koji su polaznici “polovili” osnove, a oni umiješniji i “cake” skijanja. -Naši polaznici bili su i djeca i roditelji koje smo podijelili u nekoliko grupa, ovisno o znanju skijanja. Oni napredniji znali su se spuštati, a mi smo ih sada naučili kako skijati. S početnicima se radilo posebno u školi skijanja i tu smo bili oduševljeni brzinom kojom su mališani napredovali. Pokazali su da, iako u Hrvatskoj nemamo ozbiljnih planina, imaju dobru predodređenost za sport na snijegu- izjavio je Fotak. Osim pet sati koje su dnevno s trenerima provodili na snijegu, polaznici su imali osmišljeno i slobodno vrijeme. Različite igre, druženja, bowling i šetnje razlog su što je konačna ocjena svih sudionika bila – odličan.

Jedan od njih je i Čakovčanin Ante Eršeg koji je sa svojom partnericom Petrom i dvije djevojčice bio dio gimnastičko-skijaške priče. Za sebe je rekao kako nije vrsni skijaš i da mu je na Jakecu bilo odlično. -Sve je bilo super organizirano. Svi smo se fenomenalno proveli jer je vladala jedna prava obiteljska atmosfera- poručio je Eršeg.

Sličnog mišljenja je i Smiljana Belović iz Šenkovca. Majka petogodišnje Ivone kazala je kako im je bilo predivno. -Sve je bilo super organizirano, uživale smo svake sekunde. Treneri, organizacija, vrijeme i staze bile su najvišoj razini i odmah sam se zapisala i za sljedeću godinu- izjavila je.

Iz Turističke agencije Insula i GK Marijan Zadravec Macan poručili su kako će nakon izvrsnih dojmova Gymski team priču nastaviti i u 2019.

(Miljenko Dovečer, foto : Gimnastički klub MZM)