Ljeto uz Muru – natjecanje u pečenju proštenjskih kolača

Po drugi puta na šetnici uz rijeku Muru Grad Mursko Središće i Turistička zajednica grada Mursko Središće organizirali su natjecanje u pečenju tradicionalnih i domaćih „proštenjskih“ kolača.

Natjecanju koje se održalo u subotu 29. lipnja 2019. godine s početkom u 18:00 sati prisustvovalo je mnoštvo građana koji su došli degustirati ukusne slastice koje su pripremile vješte ruke žena i muškaraca iz područja grada Mursko Središće i šire. Svi natjecatelji su također i aranžirali svoje stolove prekrasnim cvijećem i starinama te su se pokazali kao zaista vješti slastičari.

Žiri, koji se sastojao od profesionalne slastičarke hotela Spa Golfer Sveti Martin na Muri Samante Nemec, Marijane Breglec i Gordane Kovačić,kušao je mnogobrojne kolače i teškom odlukom proglasio one najbolje.

Tako je Ružica Škvorc osvojila prvo mjesto s preukusnim ružicama s češnjakom  te je osvojila nagradu u iznosu od 750,00 kuna od strane Grada Mursko Središće.

S ukusnim salenjacima predstavila se je Miljenka Srša te je osvojila drugo mjesto i nagradu u iznosu od 400,00 kuna.

Saša Trstenjak pripremio je slatke i slane zeljove pogače te je osvojio treće mjesto i nagradu od 200,00 kuna.

Žiri je također kao najinovativniji i najmaštovitiji  kolač izabrao „medenjake s porukom” koje je prekrasno dekorirala i pripremila natjecateljica Tanja Franjo iz Hlapičine te je osvojila nagradu LifeClass Terma Sveti Martin na Muri.

Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak zahvalio se svim natjecateljicama i žiriju na sudjelovanju i trudu te je istima podijelio vrijedne nagrade i priznanja.

(GMS, foto:GMS, A. Jurak)