„Leptirići“ iz Dječjeg vrtića „Cvrčak“ posjetili Policijsku upravu međimursku

U posjetu Policijskoj upravi međimurskoj došlo 20-tak mališana Dječjeg vrtića „Cvrčak“ iz Čakovca  

Danas, u jutarnjim satima, 18. siječnja 2022. godine, u posjet Policijskoj upravi međimurskoj stiglo je 20-tak mališana Dječjeg vrtića „Cvrčak“, skupina „Leptirići“, sa svojim odgojiteljicama.

Na ulazu u zgradu Policijske uprave male goste i njihove tete dočekala je policijska službenica za Odnose s javnošću Ureda načelnika Policijske uprave, Danijela Turk te im zaželjela dobrodošlicu.

Za djecu je bio pripremljen niz zanimljivog sadržaja. Kroz šetnju prostorima zgrade Policijske uprave upoznali su se s radom i radnim ozračjem u kojem policijski službenici i drugi zaposlenici obavljaju svoje svakodnevne poslove.

U šalter sali Policijske uprave službenica Odjela za upravne poslove, prezentirala je svrhu i izgled osobnih dokumenata; osobnu iskaznicu, putovnicu i vozačku dozvolu.     Potom su obišli prostorije za zadržavanje koje su kod njih pobudile bujnu maštu i  potaknule vesele komentare.

U sportskoj dvorani Policijske uprave dočekao ih je policijski sportski trener od kojeg su doznali na koji način policijski službenici održavaju dobru fizičku kondiciju te su isprobali pravi policijski trening. Bilo je tu zagrijavanja trčanjem, vježbanja gardova, pa čak i elemenata nogometa. Na kraju druženja sportski trener mališanima je podijelio prigodni promotivni materijal nabavljen sredstvima Vijeća za prevenciju Međimurske županije i Vijeća za prevenciju Grada Čakovca (privjeske).

U dvorištu Policijske uprave policijski službenici prometne i interventne policije pripremili su raznu opremu, pomagala i službeni motocikl, koje koriste u svom svakodnevnom radu te su im na zanimljiv način opisali kako izgleda njihov radni dan. Vrlo im je zanimljiva bila oprema koju koristi Interventna jedinica policije, osobito zaštitne kacige, štitovi i „ovan“ koji se koristi za razvaljivanje vrata, a ništa manje i službeni policijski motocikl, pa su mnogi od njih iskoristili priliku i sjeli na njega uz neizbježno fotografiranje.

(PU međimurska, foto: PU međimurska)