„Ledeni“ spektakl oduševio Varaždin!

 

Božićna čarolija Adventa u Varaždinu ove godine poprimila je posebnu ledenu simfoniju koja je očarala sve prisutne, a posebno  najmlađe.

 

Rotary Club Varaždin 1181, već treću godinu za redom, nakon akcija „Ledeni medvjedići“, i „Oslobađanje anđela ledom okovanih“, ponovo  je organizirao humanitarno-kulturni spektakl, ovog puta pod nazivom „Ledena simfonija“ u kojima je šestero mladih umjetnika u svega nekoliko sati od ledenih blokova izradilo glazbene  instrumente!

Kao što je i sama misija Rotary kluba Varaždin 1181 poticanje izvrsnosti i mladih, tako su ove godine odabrani akademski kipari (Ivan Mladenović, Petar Popijač, Tomislav Hršak, Laura Stojkoski, Mirta Vulelija, Dorian Pacak)  koji su  inspirirani  varaždinskom Glazbenom školom čiji rad podržava i RC Varaždin 1181  kreirali ledene instrumente.

Ledene skulpture će ostati izložene na Franjevačkom trgu do samog kraja Adventa. Kao i do sada, pokrovitelj ove „ledene“ priče je ICE PRODUCT iz Osijeka, a ovogodišnji donatori su: GDPR Croatia, Geokol d.o.o., Ljekarne Petek, Laberna d.o.o., te INOXMONT-VS d.o.o.

Iz Rotary kluba Varaždin 1181 zahvaljuju svima koji su sudjelovali na jučerašnjoj blagdanskoj ledenoj simfoniji u Varaždinu te svima žele sretan Božić i uspješnu 2022. godinu!

Morana Kiš

RC Varaždin 1181