Kontakt policajci PP Prelog sudjelovali na “Utrci ubrzanja s motociklima Goričan 2022.”

Sudionicima i posjetiteljima utrke kontakt policajci predstavili su preventivne aktivnosti policije vezane uz sigurnost cestovnog prometa

U subotu, 16. srpnja 2022. godine u vremenu od 14,30 do 16,30 sati na cesti kod graničnog prijelaza Goričan kontakt policajci Policijske postaje Prelog, koristeći vozilo Mobilnog preventivnog centra policije uspostavili su informativni punkt i preventivnim aktivnostima sudjelovali na javnom okupljanju sportskog karaktera “Utrka ubrzanja s motociklima Goričan 2022.”, u organizaciji Moto kluba Metalni Racing Team iz Goričana.

Sudionicima i posjetiteljima utrke na informativnom punktu kontakt policajci predstavili su preventivne aktivnosti policije vezane uz sigurnost cestovnog prometa. Educirali su o prometnim pravilima i propisima u cestovnom prometu, a poseban naglasak stavljen je na pravilno korištenje zaštitne kacige i dr. zaštitne opreme namijenjene za motocikliste. U cilju sprječavanja stradavanja vozača motocikla i motocikla, koji se ubrajaju među najranjivije skupine sudionika u prometu, posebna pozornost skrenuta je na najčešće greške vozača motocikla i motocikla, koje se odnose na nepropisnu ili neprilagođenu brzinu, nepoštivanje prednosti prolaska i nepropisno pretjecanje.

Na informativnom punktu policije mogle su se dobiti aktualne brošure s korisnim savjetima vezanim uz motocikle i mopede te reflektirajući promotivni materijali vezani uz sigurnost cestovnom prometa, a koji su pribavljeni sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske.

(PU međimurska)