Kestenijada sa „Selničkim zvončićima“

Lijepo jesensko vrijeme omogućilo  nam je da organiziramo kestenijadu koja je održana na dvorištu  dječjeg vrtića , 5. listopada 2022. godine.  Boje jeseni prizivaju i mirise kestena pa smo odlučili udovoljili upitima djece te odgovoriti na pitanje kada će se u vrtiću peći kesteni.

Djelatnici vrtića su u suradnji s roditeljima prikupili kestene, a djeca uživala u organiziranim i zabavnim aktivnostima kao što su potezanje užeta, nošenje kestena u žlici, hodanje s roditeljima zavezanih nogu … Uživalo se i u  plodovima jeseni te pečenim kestenima koje je pekao naš domar, striček Željko, zajedno sa svojim pomagačima.

Ovakvim načinom druženja omogućeno je djeci učenje o jeseni na drugačiji način, stjecanje vrijednosti koje usmjeravaju odgojno-obrazovno djelovanje ka osiguravanju individualne i društvene dobrobiti, osigurana je radost otkrivanja i učenja kroz igru o plodu koji je u jesen vrlo atraktivan. Također,  omogućeno je da djeca sama sebe percipiraju kao kompetentne i uspješne te razvijaju različite strategije učenja o samom plodu, a posebno kako doći do slatkog kestena ispod ljuske.

Kestenijada je protekla u ugodnoj atmosferi, a opojni mirisi širili su se okolicom vrtića.

Ovim putem zahvaljujemo svima koji su nam omogućili ovakav način prekrasnog druženja te su na  bilo koji način sudjelovali u realizaciji ovogodišnje kestenijade.

Tim Dječjeg vrtića „Selnički zvončići“