KAKO PRIPREMITI ĆEBASU, SPOJ ĆEVAPA I KOBASICE?

Čuli ste za Ćebasu? Spoj ćevapa i kobasice osvaja tanjure, a mi vam donosimo ideje za pripremu

 

Smisliti novo, originalno jelo, može se činiti kao nemoguća misija. No, izgleda da je hrvatskim tehnolozima to ipak pošlo za rukom. Ćebasa je, kako se i iz imena da zaključiti, spoj ćevapa i kobasice. Okusom više podsjeća na ćevape, a formatom i izgledom na klasičnu kobasicu.

Kako je sezona roštilja u zalasku tu na scenu, odnosno na grill tavu, stupa Ćebasa. Tajna njezine pripreme u tavi leži u činjenici da prethodno nije potrebno ugrijati ulje ili mast. Ćebasu samo stavljate na tavu i pečete po dvije minute sa svake strane.

Ako volite kuhati i razmišljate koje kreativne kulinarske kombinacije možete izvesti s Ćebasom, pokušajte s ovih par ideja u nastavku. Uz klasično serviranje u lepinji ili s pečenim krumpirom, iskoristite i sezonske namirnice te ih poslužite uz Ćebasu pečenu na grill tavi.

 

Poslužite s pireom od bundeve  

 

Ćebasa je zamišljena kao mesni proizvod koji se može jesti tijekom cijele godine, a svakako treba iskoristiti sezonske namirnice. Jesen je vrijeme bundeva pa vam predlažemo da od njih napravite kremasti pire i poslužite ga uz pečenu Ćebasu. Pogledajte recept za Ćebasu s pireom od bundeve.

03

Napravite odlične Ćebasa snackove

 

Ako volite iznenaditi goste zanimljivim jelima, svidjet će vam se ideja o Ćebasa snacku. Sve što trebate napraviti je narezati Ćebasu i umočiti ju u gusto tijesto pa popržiti na dubokom ulju. Super je što ovo jelo odlično funkcionira i kad je toplo i kad je hladno. Pogledajte kako napraviti Ćebasa snack.

02

Iskoristite jesenske namirnice

 

Šumske gljive i ostale sezonske namirnice pretvorite u kremasti ragu pa im dodajte Ćebasu pečenu na grill tavi. Iako Ćebasu možete jesti s gotovo bilo čime, zašto ne iskoristiti ono što priroda trenutno nudi. Ulovite okuse i mirise jeseni na tanjuru, a uz Ćebasu uživajte u najboljem od kobasica i ćevapa.  

 

 

(Suzana Jovanović)

04