Kad novinar i ratni veteran radi specijalitete – Pavo Jazvić ponosi se svojim gurmanskim mesnim delicijama

Pavo Jazvić iz Čakovca suradnik je mnogih hrvatskih i međimurskih portala, također je predsjednik Udruge HVIDR-a Jug Čakovec, član je Vijeća kotara Čakovec­-Jug, predsjednik stanara u svojoj stambenoj zgradi pa mu je tako doslovno svaki dan ispunjen od jutra do mraka, a ponekad i duže.

Tu je još vrijeme koje posvećuje obitelji i crkvi, ali uz sve te silne obaveze jedna mu je nezaobilazna te se štuje kao godišnja tradicija koja se svakako mora ispuniti.

Radi se o izradi mesnih specijaliteta kakve ne možete nigdje naći ili kušati osim kod Pave. On naime uživa u spravljanju kulena, kulenove seke, kobasica, sušenog i dimljenog svinjskog karea, a sve to po svom specijalnom receptu koji ima malu tajnu koju  nikome ne odaje.

Na svoj rad izuzetno je ponosan pa goste kojih nikad ne nedostaje uvijek počasti tim svojim gurmanskim specijalitetima. I mi smo imali prilike probati ono što su napravile njegove ruke i njegovo umijeće te slobodno možemo kazati da je to bilo nešto najbolje što smo ikad kušali.

Eto, takav je naš Pavo, ratnik, novinar, suprug, otac, aktivista…i dalje nećemo nabrajati.

(R. Tomanić, foto: privatna arhiva PJ)