Jedan od najboljih međimurskih i hrvatskih bendova Fall Out Trio vraća se na scenu s novim pjesmama!

Muralist je došao do provjerene informacije da je s probama počeo jedan od najboljih međimurskih bendova Fall Out Trio koji je svojevremeno bio poznat u cijeloj Hrvatskoj i susjednim zemljama, a odlično su ga prihvatili na primjer Slovenci. Evo kako su pisali o njima u siječnju 2014. godine nakon jednog koncerta.

“Fall Out Trio so prava osvežitev na sceni. Trio obstaja že 12 let, a so se šele zadnja leta pričeli kopati v primerni medijski pozornosti. Različni glasbeni kritiki in “kritiki” se ne morejo odločiti o njihovem stilu igranja, saj mešajo psihedelijo šestedesetih, jazz, avant-gardo, alternativni rock in tako dalje. Ma jebiga, recimo, da je to fusion. Prepričajte se v živo, ker na odrih, po pričevanjih nedolžnih mimoidočih, katerih ušesa ne bodo nikoli več enaka, UBIJAJO!”

SNIMKA S KONCERTA U LJUBLJANI 2015. GODINE – TOBACCO

Ovih dana započeli su s uigravanjem starih pjesama, ali i skladanjem novih. Za sada je tu dvojac, Marinko i Jany, a očekuju da im se uskoro pridruži i Tomislav Poje pa bi originalna postava benda bila potpuna. Za one mlađe koji možda nisu upućeni tko su Fall Out Trio, donosimo sve ono što treba znati o njima.

Grupa Fall Out Trio osnovana je 2001. godine u Međimurju. Sviraju instrumentalnu glazbu i u svojim radovima miješaju različite stilove nastojeći dobiti nove i neobične kombinacije. U želji da izbjegnu plesne ritmove, koriste one nepravilne kako bi dobili psihodelični ugođaj.

Fall Out Trio sačinjavaju promišljeni gitarist Jany Podgorelec iz Murskog Središća, dugokosi Pekleničar Marinko Pintarić s osjećajem drobljenja bass ritmova i melodije te odličan ritmički stroj na bubnjevima Tomislav Poje iz Koprivnice, koji raskrinkava jednom percipirane granice .

Ako su Pink Floydi u Pompejima ovjekovječili svoj vrhunac sedamdesetih, Fall Out Trio je parafraza prošlosti koji stvara vlastiti teren za oslobađanje napetosti.  Najbolje se to vidi u pjesmi Piramida u činu potpune ponovne konceptualizacije ritma, u međuigri snaga u kojoj se osjećaju snažni učinci free jazza, Mahavishnu Orchestra, možda doze funka, etničkih ritmova i pune katarze metalizirane psihodelije.

Jany, s genijalnim izrazom na licu, očarati će vas nakon što zatvorite oči i ignorirate svijet ispod pozornice, Marinko će pokazati da može i bas biti moćan alat za ispiranje emocija i nadogradnju zvuka, a Tomislav je izvrstan u kirurški dosljednom osjećaju za ritam.

Unatoč napornom izgledu zvučne slike, spajanjem i kombiniranjem matematički teško izračunatim nepravilnim ritmovima, upečatljivim dinamičkim skokovima i masivnim rifovima, Fall Out Trio prati svoje vlastite interese i ukuse.

Troslojnu igru prijatelja koji osjećaju istu stvar i potrebu za glazbenim izražavanjem i stvaranjem, teško je opisati . Oni su su eklektični par excellence band, psihedelija šezdesetih , jazz, avangarda, alternativa i metal.

Fall Out Trio su tumači snova i mentalnih valova, čista nesputana fuzija glazbenog zadovoljstva koja nije za svakoga i za svaki dan .

(R. Tomanić, foto: rt, arhiva Muralista)

Marinko i Jany s pogledom u budućnost