JAK VJETAR SRUŠIO ŠTAND NA GRADSKOJ TRŽNICI SREĆOM BEZ TRAGIČNIH POSLJEDICA

Zbog nagle promjene vremena Meteoalarm DHMZ objavio je crveno upozorenje za cijelu Hrvatsku pogotovo što se tiče olujnog vjetra s orkanskim udarima. Vjetrovito vrijeme biti će popraćeno daljnjim zahlađenjem pa će kombinacija temperature ispod nule i snažnog vjetra davati vrlo izražen osjećaj hladnoće, a najhladniji dan trebala bi biti  subota.

Snijeg bi u Međimurju trebao početi padati u nedjelju i to sve do srijede pa se na to treba pripremiti. Za sada probleme stvara samo vrlo jak vjetar koji ruši prometne znakove, a u Murskom Središću i štandove na gradskoj tržnici.

img_0951

Danas oko 14 sati srušio je štand koji nije bio pričvršćen za asfalt kao ostali te ga poput jedrilice odnio nekih desetak metara. Sreća što u to vrijeme nije bilo ljudi i parkiranih automobila na tom mjestu jer bi sigurno bili dobro ozlijeđeni i oštećeni. Ovo je opomena svima koji koriste gradsku tržnicu kao parkiralište da svoj auto parkiraju tako da na njega ništa ne može pasti jer se u ovim nepredvidljivim vremenskim uvjetima može svašta dogoditi.

(R. Tomanić)

img_0952