Izuzetno zanimljiv vremeplov o 150 godina hrvatskog organiziranog planinarstva

Kako toliko značajnih i zanimljivih godina, događaja, crtica o 150 godina organiziranog planinarstva u Hrvatskoj obuhvatiti u jednom predavanju, može samo najiskusniji i najkompetentniji čovjek – Darko Berljak, predsjednik Hrvatskog planinarskog saveza.

U srijedu 27.3. 2024. Bundekova je publika mogla uživati u vrlo zanimljivom i edukativnom predavanju s vrhunskim arhivskim fotomaterijalom kojim je Berljak nesebično prenio svoje znanje, iskustvo i doživljaje o značajnim događajima vezanim za organizirano planinarstvo, ali i njegovom doprinosu, alpinističkim postignućima, vođenju ekspedicija, publicističkom, profesionalnom uspjehu…

Bilo je zanimljivo iz prve ruke slušati mnogobrojne dogodovštine o važnim datumima, istaknutim osobama i događajima koji su obilježili hrvatsko planinarstvo, a mnogima je i sam Berljak svjedočio. Dotaknuo se i aktualnih događanja pri HPS-u, svečanih skupova kojima će se obilježiti značajan ovogodišnji jubilej kojem smo i mi dali svoj mali doprinos.

Nisu izostala i mnogobrojna pitanja na koja je Berljak davao iscrpne i konkretne odgovore. Kao izuzetno profesionalan dužnosnik HPS, uz mnoge alpinističke i planinarske uspjehe treba napomenuti da je i odličan predavač kojeg publika s lakoćom može pratiti i u tome uživati.

Hvala predsjedniku HPS-a na odličnom predavanju, hvala na svemu čime je zadužio hrvatsko planinarstvo. Nadamo se novom druženju iduće sezone s njegovom petom knjigom.

Do nekog novog susreta, sretno!!!

Vjerujemo da će ovo fantastično predavanje zajedno s Berljakom putovati i do drugih planinarskih društava!

(Sonja Vršić)