Impuls za 54+ na Međimurskom prošćenju u Zagrebu

Stošezdeseti dan ljeta Gospodnjeg 2019. članice i članovi Projekta IMPULS ZA 54+ iskoristili su za posjet Zagrebu. Jer, kaj bi „Međimursko prošćenje“ bilo bez Međimurcov?!

Nakon mise u hrvatskoj prvostolnici uputili smo se na Zrinjevac gdje nas je dočekala mirisna i šarena „Međimurska vulica“. Dobro raspoloženje stvorili smo već u punom autobusu putem do Zagreba (hvala „Naši Muzikaši“), a podnevnu feštu dodatno je pozitivnom energijom začinio uvijek dobro raspoloženi župan Matija Posavec.

Prije nastupa na Glazbenom paviljonu Žiga međimurski je svojim čuvenim širokim osmjehom pozirao sa svim pucama koje su poželjele selfie s njim, no gustoća programa nam nije dozvolila da zapjevamo i zaplešemo i uz ostale izvođače koji su za tu priliku potegnuli do Zagreba (Etno duo Goga i Željko, te Andeja i Goran Šafarić).

Nakon ležernog ručka koji smo obavili u Ilici (pivnica Medvedgrad), odšetali smo se do galerije Klovićevi dvori gdje smo uz stručnog vodiča razgledali dvije izložbe: „Monografija Mersada Berbera“ i „Učenjaci drevne Kine“. U hodu po Zagrebu odlično nas je vodila i znamenitosti objasnila naša putna vodičkinja, gospođa Branka.

Iako je prosjek mladosti među korisnici Projekta IMPULS ZA 54+ iznad 60, nitko tijekom dana nije prigovarao čestom stajanju ili dužem hodanju po gradu. Dapače, po povratku u Mursko Središće ekipa nije odjurila svojim kućama nego se fešta još dugo i složno nastavila na našoj prelijepoj šetnici uz Muru. Bravo ekipo!

Veliko hvala Vesni i Miljenki na posebno aktivnom doprinosu realizaciji ovog izleta!

Projekt IMPULS ZA 54+ sufinanciran je sredstvima EU iz Europskog socijalnog fonda.

Txt & foto:

Bregović Slavko – voditelj radionice sviranja.