HRT-ov voditelj vodio emisiju s maskom na licu jer je necijepljen: Nisam to napravio iz zdravstvenih razloga, no planiram…

Gledatelji HRT-a iznenadili su se kad su u četvrtak ugledali voditelja Zagrebačke panorame na HRT-u Fabijana Kalu sa zaštitnom maskom preko lica.

Zbog porasta broja oboljelih od korone, na HRT-u je od četvrtka stupila na snagu nova odluka o pravilima ponašanja za vrijeme trajanja pandemije. Tako sada svi djelatnici, ali i gosti državne televizije, koji nemaju valjanu EU digitalnu Covid potvrdu moraju nositi zaštitnu FFP2 masku ili doći sa svježe napravljenim negativnim testom o svom trošku.

Svi posjetitelji prije ulaska u zgradu televizije moraju izmjeriti tjelesnu temperaturu te održavati propisani razmak.

“Naravno da je puno lakše voditi bez maske. S njom je puno teže jer predstavlja zapreku preko usta i otežava disanje. Iako su ove FFP2 maske koje koristimo kvalitetnije pa se s njima lakše diše”, rekao je Kale za Slobodnu Dalmaciju pa nastavio:

“Nisam cijepljen iz zdravstvenih razloga, no planiram to uskoro napraviti, a za nova pravila HRT-a doznao sam u posljednji trenutak, nisam se stigao organizirati, pa sam zato nosio masku. U petak sam odlučio napraviti test pa je maska izostala, vidjet ćemo kako će biti dalje, više sam skloniji testiranju ili cijepljenju, nego da se u eteru stalno pojavljujem s maskom”.

(izvor: DIREKTNO.hr, https://direktno.hr/, https://slobodnadalmacija.hr/  foto: Screenshot HRT)