HRANA ZA MUSLIMANE – TERME SV. MARTIN DOBILE HALAL CERTIFIKAT KAO PRVE U HRVATSKOJ

 

LifeClass Terme Sveti Martin prve terme u Hrvatskoj s Halal certifikatom

U ponedjeljak, 13. veljače s početkom u 14:30 sati LifeClass Termama Sveti Martin je u Hotelu Spa Golfer od strane Centra za certificiranje halal kvalitete dodijeljen halal certifikat. Ovaj će certifikat tako gostima islamske vjeroispovijesti osigurati trajne i dodatne vrijednosti, a Terme Sveti Martin svrstati među «halal friendly» destinacije u Hrvatskoj.

Halal Certifikat - Terme Sveti Martin 201722

U 2016. godini Terme je posjetilo 1.757 gostiju islamske vjeroispovijesti, dok je najveći broj gostiju bio iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Potaknute povećanim brojem dolazaka gostiju islamske vjeroispovijesti, Terme su proces certifikacije započele u lipnju 2016. godine. Uvedeni halal certifikat počiva na halal standardima koji se odnose na skup pravila i smjernica za proizvodnju, pripremu, skladištenje, posluživanje, ali i nabavu hrane. Tako će zahvaljujući ovom certifikatu svi gosti islamske vjeroispovijesti koji posjete Terme biti sigurni da je gastronomska ponuda u skladu s halalom, a u svakoj sobi će se postaviti strelica koja će pokazivati smjer Meke, tepih za molitvu te Kuran. Uz navedeno, Terme će sva jela na pansionskim obrocima (doručak, večera), a pripremljena po halal standardu istaknuti posebnim oznakama kako bi s istim upoznali i svoje goste.

Halal Certifikat - Terme Sveti Martin 20171

Na svečanoj dodjeli prisustvovali su g. Aldin Dugonjić, rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete, Nedim Omerović, voditelj odjela za edukaciju Centra za certificiranje te Edina Mešić, izvršna tajnica Centra, koji su ujedno Termama i uručili certifikat.

  1. Aldin Dugonjić izrazio je zadovoljstvo što je Termama dodijeljen certifikat koji potvrđuje sve veće mogućnosti na tržištima i podiže konkurentnost. Napomenuo je da halal nije vezan samo uz sigurnost za hranu, već doprinosi i kvaliteti usluge.

Halal Certifikat - Terme Sveti Martin 201719

”Halal certifikat u Hrvatskoj je danas još uvijek rijetkost. Nama je uvijek zadovoljstvo surađivati s partnerima kao što su Terme Sveti Martin. Hrvatska se otvara zemljama arapskog zaljeva i arapskog poluotoka, i ovu priliku potrebno je iskoristiti. Zajedničkim radom i aktivnostima s gospodarstvenicima i ostalim dionicima moramo privući nove goste i investitore, te napraviti ozbiljnije iskorake na tržištima. Sam proces certifikacije iziskuje i ljudske i materijalne resurse, ali i daljnji rad na poboljšavanju usluge. Centar je uvijek spreman na zajednički rad i suradnju, jer samo ovim pristupom možemo razviti i proširiti naše vrijedno turističko tržište“.

Certifikat je u ime Termi Sveti Martin preuzela direktorica hotelskih operacija Jelena Berečić koja je istaknula da su se Terme opredijelile za halal certifikat u želji da zadovolje očekivanja gostiju koji dolaze s tržišta na kojima je halal način života i svakodnevica.

Halal Certifikat - Terme Sveti Martin 20172

“Širenje tržišta na zemlje pretežito muslimanske populacije sljedeći je korak u tržišnoj ekspanziji Termi, a halal certifikat je sigurno ono što će tome doprinijeti. Koncept halala u velikoj je mjeri u skladu s poslovnom vizijom Termi koja glasi ”Svijet zdravih užitaka”, jer propagira zdravu prehranu, sklad duha, tijela i prirode. Najveći izazov u implementaciji standarda bila je animacija lokalnih dobavljača s kojima Terme imaju sklopljene ugovore s ciljem promocije i podržavanja lokalnog gospodarstva.” riječi su Jelene Berečić.

Ovim certifikatom LifeClass Terme Sveti Martin gostima islamske vjeroispovijesti pružaju jamstvo trajne i dodatne vrijednosti i postaju poželjna nacionalna ali i internacionalna halal destinacija. Halal turizam u Hrvatskoj je uvijek je slabo razvijen, a Terme će u budućnosti postati konkurentna kontinentalna destinacija Hrvatske na rastućem halal tržištu.

(Saša Vugrinec, foto Terme Sv. Martin)

Halal Certifikat - Terme Sveti Martin 20178

Halal Certifikat - Terme Sveti Martin 20175

Halal Certifikat - Terme Sveti Martin 201713

Halal Certifikat - Terme Sveti Martin 20179