Hrabri telefon s volonterima i suradnicima u Tvornici kulture obilježio 20 godina rada

Hrabri telefon obilježio je svoju 20. obljetnicu proslavom za suradnike, partnere i volontere u Tvornici kulture, 8. prosinca. Gostima su se obratile predsjednica Udruge, Hana Hrpka te ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba, prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander, osnivačica Hrabrog telefona.

„Tijekom ovih dvadeset godina Hrabri telefon je izrastao u jednu veliku, toplu organizaciju koja brine o zaštiti svih dječjih prava te pruža podršku roditeljima i stručnjacima u području zaštite djece. Iznimno smo ponosni na naše volontere i suradnike bez kojih uopće ne možemo pričati o Hrabrom telefonu – oni su članovi naše obitelji i jako smo zahvalni na svemu što nam pružaju!“, rekla je predsjednica udruge Hana Hrpka.

“Ponosna sam na naše bivše i sadašnje volontere, sjajne ljude koji svojim nesebičnim radom godinama pružaju podršku obiteljima i djeci u Hrvatskoj. Ponosna sam na bivše volontere i zbog toga što su vještine i znanja koja su na Hrabrom stekli, nastavili širiti u svojim sredinama i na radnim mjestima, a to znatno doprinosi boljoj zaštiti djece.”, rekla je prof.dr.sc. Buljan Flander.

 

Iako je u svom radu prepoznatljiv po pružanju pomoći i zaštite u slučajevima zlostavljanja i zanemarivanja, Hrabri telefon je mjesto za svu djecu i roditelje kojima je potrebna pomoć i podrška. U radu udruge tijekom 20 godina sudjelovalo je više od 800 volontera koji su svojim trudom doprinijeli da Hrabri telefon izraste iz jedne telefonske linije do jedne od najprepoznatljivijih udruga u Hrvatskoj za koju zna više od 92% djece (BECAN, 2012). Bez brojnih partnera i suradnika ne bi bilo moguće primiti više od 200.000 poziva, održati preko 8.000 preventivnih radionica kroz više od 800 vršnjačkih grupa i publicirati više od 20 psihoedukativnih brošura. Zajedničkim djelovanjem, volonteri i partneri rade na poboljšanju psihosocijalnih usluga u zajednici i tako utječu na dobrobit djece već 20 godina.

Proslava obljetnice organizirana je pod pokroviteljstvom Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, HEP-a, Tvornice kulture, Rhino produkcije i YEM-a. (m)